SKRBNI UKREPI ZA VAREN OBISK - Z vami se tudi osebno srečujemo, zato je naša prva skrb v času epidemije covida-19 zdravje vas in naših zaposlenih. Prosimo vas, da tudi vi upoštevate ukrepe, s katerimi želimo zagotoviti čim višjo raven varnosti.
Več o naših ukrepih

Podjetje BERIG, Bera Igor s. p., Dunajska 209, 1000 Ljubljana, Davčna številka: 25239465, Matična številka: 3293785000 (v nadaljevanju BERIG) vzpostavlja spletno mesto www.berig.si.

Vse operativne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo EU 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR), konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) ter nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15).

Pogoji poslovanja na spletni strani www.berig.si

Vsebine, objavljene na spletnem mestu berig.si, so last podjetja BERIG, Dunajska 209, 1000 Ljubljana, in se lahko uporabljajo izključno v nekomercialne namene. Brez dovoljenja BERIG, Dunajska 209, 1000 Ljubljana, jih ni dovoljeno kopirati, razmnoževati in distribuirati. BERIG, Dunajska 209, 1000 Ljubljana, si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletnem mestu.

Podjetje se zavezuje, da kupcu vselej zagotovi naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov),
 • bistvene značilnosti blaga in storitev,
 • dostopnost izdelkov,
 • pogoje dostave izdelka ali opravljanja storitev (način, kraj in rok dostave).

Vse cene morajo biti jasno določene. Davki, stroški dostave ter načini plačila in dostave morajo biti nedvoumno prikazani.

Splošni pogoji poslovanja

Veljajo za trženje blaga in storitev, ki jih zajemata spletno mesto in spletna trgovina, berig.si, podjetja BERIG, Dunajska 209, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju berig.si). Z uporabo spletnega mesta berig.si se uporabniki strinjajo, da so obveščeni o splošnih pogojih poslovanja ter jih v celoti sprejemajo. Šteje se, da so z oddajo naročila v kakršnikoli obliki, s splošnimi pogoji poslovanja seznanjeni.

Naročanje blaga in storitev

V spletni trgovini www. berig.si lahko blago in storitve naročite na naslednje načine:

 • preko plačilnih sistemov Stripe in PayPal ali
 • preko predračuna.

Vsi dokumenti so shranjeni v arhivu, katerega karakteristike v celoti zadostujejo pravilom.

Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani in spletni trgovini, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun lahko poleg cene izdelka vsebuje tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni v končnem izračunu. Akcijske ponudbe so lahko mesečne, tedenske ali dnevne. Oblikujejo se na podlagi povpraševanja in razpoložljivih zalog.

Cene veljajo od 1.4.2022 do preklica oziroma sprememb.

Načini plačila

Naročeno blago in storitve lahko plačate:

 • s plačilnima sistemoma Stripe in Paypal,
 • z bančnim nakazilom na transakcijski račun podjetja.

Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.

Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninske pravice na prodajno blago in storitve, ki ostajajo last podjetja BERIG, Dunajska 209, 1000 Ljubljana, vse dokler se v celoti ne poravna njihova kupnina.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Pravico do odstopa od pogodbe urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (natančneje 43.č člen in 43.d člen). V primeru vračila blaga ali reklamacij nas lahko kontaktirate na naslov studioberig@gmail.com.

Varnost

Vse posredovane informacije so varovane pred vdorom tretjih oseb, kar uporabniku zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom. Varovanje osebnih podatkov obiskovalcev spletnega mesta je pomembna skrb podjetja. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o obiskovalcu, ko ta obišče ali uporabi spletno stran oziroma na njej izvaja druge aktivnosti (registracija in/ali nakup izdelka). Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Podatki o uporabniku so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem. Ponudnik za varstvo poskrbi z različnimi ukrepi in mehanizmi, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in varnost prenosa podatkov.

Objava sprememb

Vsaka sprememba politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletne strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino politike zasebnosti.

Politika o piškotkih

Zaobjema politiko o piškotkih na spletni strani berig.si, podjetja BERIG, Dunajska 209, 1000 Ljubljana.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več;

 • njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave, itd.),
 • pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa, itd.),
 • pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina, itd.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Piškoti na spletni strani berig.si so nastavljeni v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (General Data Protection Regulation – GDPR).

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo na naših spletni strani berig.si ter tudi opredelili njihov čas shranjevanja, namen obdelave podatkov in upravljalca podatkov.

Nujni piškotki

So piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo dostop do spletne strani in delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani, delovanje obrazcev in drugih bistvenih elementov spletne strani.

Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje in ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem spletnem obisku.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja vprašanj, povpraševanja, ponudbe ipd.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Ime Servis Namen Trajanje Tip
floatPopupShow Berig Piškotek, ki si zapomni ali je uporabnik že zaprl pojavno okno. 5 dni lastni
pll_language Berig Piškotek, ki ga nastavi Polylang za ohranitev nastavitve jezika spletnega mesta, ko uporabnik ponovno obišče spletno mesto 1 leto lastni
didomi_token Didomi Shrani nastavitve piškotov 1 leto 3. oseba
euconsent Didomi Shrani nastavitve piškotov 1 leto 3. oseba

Nenujni piškotki

Analitični piškotki

Podatki, ki se zbirajo prek analitičnih piškotov so lahko na voljo tudi ponudniku Google Analytics, preko katerega merimo obisk in uporabo naših spletnih strani.

Uporabo analitičnih piškotkov lahko zavrnete s spremembo nastavitev vašega brskalnika. V primeru spremembe nastavitev brskalnika morda ne boste mogli v polnem obsegu uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Googlu lahko preprečite uporabo piškotov tudi tako, da naložite in namestite brskalniški vtičnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Piškotki tretjih oseb (Piškotki za potrebe tržnih raziskav)

Gre za analitične in funkcijske piškote, ki so na vašo napravo nameščeni s strani podjetij kot sta npr. Facebook in Google. Ta vrsta piškotov omogoča uporabo vtičnikov in funkcij povezanih z družbenimi omrežji ter vaše sledenje uporabi njihovih storitev.

Ime Servis Namen Trajanje Tip
_ga Google Analytics Ta piškotek je povezan z Google Universal Analytics – kar je pomembna posodobitev Googlove pogosteje uporabljene analitične storitve. Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno generirane številke kot identifikatorja. Vključen je v vsako zahtevo za stran na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in oglaševalskih akcijah za analizo spletnih mest. Privzeto je nastavljen, da poteče po dveh letih, čeprav ga lahko lastniki spletnih mest prilagodijo._ga 2 leti 3. oseba
_gat_gtag_ Google Analytics To je piškotek, ki ga nastavi Google Analytics, kjer vzorec v imenu vsebuje edinstveno identifikacijsko številko računa ali spletnega mesta, na katerega se nanaša. Lahko je to različica piškotka _gat, ki se uporablja za omejevanje količine podatkov, ki jih Google zabeleži na spletnih mestih z veliko obiska. seja 3. oseba
_gid Google Analytics Ta piškotek je povezan z Google Universal Analytics. Uporablja se za shranjevanje in posodabljanje edinstvene vrednosti za vsako obiskano stran._gid 1 dan 3. oseba

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke oziroma sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate preko e-pošte.

Piškotke Google Analytics in DoubleClick lahko onemogočite tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo preko spodnjih povezav:

 • Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
 • Double Click: http://www.google.com/policies/technologies/ads/
 • AddThis: http://www.addthis.com/privacy/opt-out-saved#.UbmBr6zDCZd

Nastavitve piškotov lahko spremenite tudi s klikom na spodnjo povezavo

V podjetju BERIG, Bera Igor s. p., Dunajska 209, 1000 Ljubljana, si pridržujemo pravico, da lahko to Politiko o piškotkih nadgradimo kadarkoli. Popravki obstoječe Politike piškotov bodo objavljeni nemudoma, ko bo to možno, na istem mestu na pričujoči spletni strani.

Pravice posameznika

Zahteve v zvezi z vašimi pravicami na področju varstva osebnih podatkov lahko oddate:

 • na naš elektronski naslov: studioberig@gmail.com
 • v pisni obliki na naš naslov: BERIG, Bera Igor s. p., Dunajska 209, 1000 Ljubljana

Ljubljana, 1.4.2022

BERIG, Bera Igor s. p., Dunajska 209, 1000 Ljubljana